Interaktionsdesign


Scenarium for to unge i lufthavnen

Bob og berta havde lige været et smut på Rhodos på charterferie. Bob havde job og mange penge, mens berta var på su.

Hverken bob eller berta var særlig rejsevante, dels pga. økonomien, men også pga. deres unge alder 26 og 25 år.

B og B havde været kærester i 2 år nu.

Hvor berta meget målrettet gik efter varer i lufthavnen som hun havde behov for, så var bob mere en impulskøber, som gik efter kvalitet.

De starter med at købe noget mad, da de er sultne, så det hopper på macD fordi det er nemt hurtigt og billigt….det sikre valg.

De har på tavlen over flyafgange set at de har 1 time til de skal gå mod gaten.

Først besøger de den store taxfreehandel, hvor der er spurt, smøger, chokolade og parfume i lange baner. Bob oser rundt og finder en flaske dyr amargnac til 1200 kr. som han længe har været på sporet af. Dog synes han at informationen om flasken er meget mangelfuld og han ved desuden ikke hvordan den smager, da han ikke er en kender.

Han går videre i butikken, hvor han køber sin ration af smøger og en stang toblerone…en slags tradition i hans familien når man rejser. Sprutten ligger i kufferten…den blev købt på Rhodos, da han ikke vidste hvordan hjemrejsen ville forløbe og om han kunne bære det hele i hånden. Bob har ikke brug for ny deodoranter, da han har en masse der hjemme, så det gider han ikke kigge på.

Da bob ikke vidste hvordan udvalgte var i den græske lufthavn har han også købte små gaver til familien på øen, så han ikke satte sig mellem 2 stole.

Berta bruger længere tid i butikken, så bob går rundt om kigger på varer, mennesker og keder sig også lidt, som mænd nu engang gør når de er færdige med at handle og kun venter på deres kvindfolk.

Bertas handlen er mere målrettet. Hun har i taxfreekatalogen nøje fundet varer der er hende mærke og sammenlignet med priserne i DK. Både en Jennifer Lopez parfume, som bob lige skal godkende, en falske vodka med citron, en lille parfume til en veninde, samt bolsjer som hendes familie i DK havde bedt hende om at tage med hjem. Hun gennemgår hele butikken minutiøst, til trods for kærestens venten…det stresser hende da hun kan mærke han ikke gider vente. Parfumen er dyr for bertas økonomi, og stressen gør at hun ikke vil beslutte sig lige nu og her, så hun håber at det støder på et parfumeri et andet sted i lufthavnen.

Berta køber sine ting og forlader butikken og går hen til nærmeste rygeafdeling, hvor bob venter. Bob slukker smøgen og går videre sammen med berta i jagten på et parfumeri….Bob håber på at de kommer forbi et sted de sælger ure, da han dyre mærke ur var gået i stykker under besøg i et badeland på Rhodos.

De støder hurtigt på en række af små specialbutikker og de aftaler at gå i hver deres butik for at spare tid, da der nu kun er 23 minutter til de skal være ved gaten.

Berta finder sin parfume, som dog er 20 kr. dyrere end i taxfreesupermarkedet….surt….spildte penge tænker hun….der er jo ikke tid til at gå tilbage nu….nå men den er stadig langt billigere end i DK, så jeg tager den alligevel…..men irriterende er det sgu. Altså er hun ikke en helt tilfreds kunde, som nu synes at hun har brugt unødvendige penge, så hun beslutter sig for ikke at købe mere for at økonomien ikke løber løbsk for hende…det har trods alt været en halvdyr ferie synes hun.

I mellemtiden har bob fundet et fedt ur af mærket dorodara. Han står stadig og snakker med ekspedienten om uret, da berta kommer ind for at finde ham. Ekspedienten fortæller at ure kun er lavet i 200 eksemplarer i verden og at det meget præcise håndlavede schweiziske urværk har livsvarig garanti. Butikken er eneforhandler på dorodara og fås kun 12 lande i hele verden og Danmark er ikke et af dem, så Bob kan ikke købe det i DK. Bob er ligeglad han er allerede tryllebundet at urets smukke ydre og fascinerende historie, så han køber det uden blinken, selvom berta synes det er alt for mange penge at betale for et ur.

Bob føler han har gjort købt og han glæder sig til at vise og fortælle om uret til venner og bekendte, så uret har givet ham både selvtillid og energi.

Sammen går bob og berta mod gaten…..ved gaten er der kun restuarenter, så de kan ikke lige få brugt deres sidste småvaluta, men nu er der jo også kun 6 minutter til de åbner og de skal ombord på flyet.

På flyet har berta bestilt en flaske whiskey som hende far skal have i gave til sin fødselsdag….der stod i taxfreekataloget på internettet at det var en god flaske til en billig pris, så det tog hun for gode vare, da hun ikke vidste noget om whiskeys.